Wandel en fiets

Fietsroutes

Brouwersroute  31, 68 of 90 km (via knooppunten)
Houtekietroute 29 km bewegwijzerd
Klaverblad Noord  56 km (via knooppunten) 
Klaverblad Oost  37 km (via knooppunten)
Klaverblad West 58 km (via knooppunten)
Klaverblad Zuid 45 km (via knooppunten)
Kossaatroute 32 km bewegwijzerd
Leirekensroute (variant langs Wellemeersen) 47 km bewegwijzerd

Bewegen en ontdekken zijn onze uitgangspunten voor ons maandelijks aanbod uitgestippeld in een aangename omgeving. Afspraak elke eerste zondag van de maand om 13.30h vertrek aan Bistro Leireken met car-pool formule naar vertrekpunt. Elke activiteit is kant en klaar voor U uitgewerkt met een rustpunt onderweg en met achtergrond informatie over de streek of bezienswaardigheden. Een gevarieerd aanbod van streek, stad, buurt en cultuur.

Aanbod van fietsroutes en wandelroutes in de streek van Londerzeel

Leireken biedt je een aantal fiets- en wandelroutes in en rond Londerzeel en in de zeer ruime omgeving (Sint-Amands, Grimbergen, Brussegem, Affligem, Aalst, Opwijk). Enkele routes zijn nog bewegwijzerd, maar meer en meer liggen de routes integraal op het Fietsknooppuntennetwerk. Je kan de routes die je interesseren aanklikken en zien op Google Maps. Leireken is nu ook een knooppunt (nr. 61) in het Fietsknooppuntennetwerk “Vlaams-Brabant” en (nr. 300) in het Wandelknooppuntennetwerk “Brabantse Kouters west”.

Voor elke route vind je: een brochure, de knooppunten en een gpx bestand om te downloaden op je gps.

De infobalie van Leireken beschikt over materiaal om een noodherstelling van je fiets uit te voeren (binnenbanden, pomp, sleutels enz).

De infobalie van Leireken biedt je voor elke route informatie, brochures en kaarten ter inzage of te koop. Je moet het materiaal wel ter plekke komen afhalen. Wij verzenden niet per post. Dat kan wel bij de Informatiedienst Londerzeel

Ook verkrijgbaar bij:

In principe kan je hier alle brochures en wandelkaarten aanschaffen, die je ook in Leireken kan aanschaffen.

Betalen kan cash of met Bancontact.

Bestellen:

Je kan de brochure ook bestellen via het e-loket of via toerisme@londerzeel.be  Je ontvangt dan de brochure samen met een overschrijvingsformulier (prijs brochure + verzendingskosten).