Klaverblad Noord – 56km

Van Leireken gaat het richting Scheldedijken. Je rijdt langs de Scheldedorpjes Sint-Amands, Mariekerke en Branst. Daar verlaat je even de Schelde om langs de zeer mooie Oude Schelde (let op kasteel van Marnix van Sint Aldegonde aan de overkant van de Oude Schelde) bij de brug van Temse weer aan de Schelde te geraken. Iets voorbij het oude jachtpaviljoen “De Notelaer” ga je de polders in en passeer je één van de drie kastelen op deze route: het kasteel d’Ursel. Via het pittoreske Eikenvliet kom je in Puurs en direct daarna rijdt je in het ruige Tekbroekpark en het Lippelobos (kasteel “Hof te Melis”) weer terug naar Leireken café.

Startplaats:

We hebben de route uitgetekend met als start- en aankomstplaats “Leireken”, het voormalig station van Steenhuffel en thans de thuisbasis van vzw Leireken en een gezellig eetcafé.

De route is uitgestippeld langs de knooppunten van de fietsknooppuntennetwerken Groene Gordel en Scheldeland. Je kan de route inkorten tot 38 km door gebruik te maken van de kaarten van deze netwerken, bv. ter hoogte van kp 7 via kp 89 en kp 13 terug naar kp 80.

Prijs: 
Gratis
Afstand: 
56 km
Downloads
Kaart   Knooppunten   Brochure    GPS