Wandel en fiets

Wandelroutes

Boskant wandeling 11 km beschreven
Kouter wandeling 9 km beschreven
Marselaermolen wandeling 9 km beschreven
Molenbeekwandeling 10 km beschreven
Over de Beek wandeling 10km beschreven

Fietsroutes

Brouwersroute (via knooppunten) 33, 65 of 100 km 
Houtekietrout 36 km bewegwijzerd
Klaverblad Noord  55 km bewegwijzerd
Klaverblad Oost  47 km bewegwijzerd
Klaverblad West 57 km bewegwijzerd
Klaverblad Zuid 44 km bewegwijzerd
Kossaatroute 32 km bewegwijzerd
Leirekensroute (variant langs Wellemeersen) 47 km bewegwijzerd
Molenbeekroute 33km bewegwijzerd

Bewegen en ontdekken zijn onze uitgangspunten voor ons maandelijks aanbod uitgestippeld in een aangename omgeving. Afspraak elke eerste zondag van de maand om 13.30h vertrek aan Bistro Leireken met car-pool formule naar vertrekpunt. Elke activiteit is kant en klaar voor U uitgewerkt met een rustpunt onderweg en met achtergrond informatie over de streek of bezienswaardigheden. Een gevarieerd aanbod van streek, stad, buurt, cultuur

Aanbod van fietsroutes en wandelroutes in de streek van Londerzeel

Leireken biedt je een aantal fiets- en wandelroutes in en rond Londerzeel en in de zeer ruime omgeving (Sint-Amands, Grimbergen, Brussegem, Affligem, Aalst, Opwijk). Enkele routes zijn nog bewegwijzerd, maar meer en meer liggen de routes integraal op het Fietsknooppuntennetwerk. Je kan de routes die je interesseren aanklikken en zien op Google Maps. Leireken is nu ook een knooppunt (nr. 61) in het Fietsknooppuntennetwerk “Scheldeland”

Voor elke route vind je: een korte beschrijving, een kaart en een gpx bestand om te downloaden op je gps.

De infobalie van Leireken beschikt over materiaal om een noodherstelling van je fiets uit te voeren (binnenbanden, pomp, sleutels enz).

De infobalie van Leireken biedt je voor elke route informatie, brochures en kaarten ter inzage of te koop. Je moet het materiaal wel ter plekke komen afhalen. Wij verzenden niet per post. Dat kan wel bij de Informatiedienst Londerzeel

Ook verkrijgbaar bij:

In principe kan je hier alle brochures en wandelkaarten aanschaffen, die je ook in Leireken kan aanschaffen.

Betalen kan cash of met Bancontact.

Bestellen:

Je kan de brochure ook bestellen via het e-loket of via toerisme@londerzeel.be  Je ontvangt dan de brochure samen met een overschrijvingsformulier (prijs brochure + verzendingskosten).