Natuurwandeling met gids door Bos van Aa

Op 02/06/2024 om 13u30 - info volgt
Het Bos van Aa is gelegen in Zemst-Laar, vlakbij het Zeekanaal Brussel-Schelde en is eigendom van Waterwegen en Zeekanaal.
Het Bos van Aa is Europees beschermd als onderdeel van Natura 2000-gebied “Bossen van het Zuidoosten van de Zandleemstreek”.
Als de natuur je dit jaar niet te vroeg af is, krijg je samen met de gids de kans om de wilde orchideeën in bloei te zien en te bewonderen.
Hij neemt je in elk geval mee binnen de omwalling Bos van Aa, wat normaal verboden terrein is. Het gebied is een mozaïek van vele leefgebieden waarin planten en dieren de kans krijgen om zich ongestoord te ontwikkelen.
De wandeling duurt ongeveer 2.5 uur. Om praktische redenen beperken we het aantal deelnemers tot 30 personen.
Vertrek met carpooling om 13u30 stipt aan Den Hof van Curieus Leireken, Steenhuffelstraat 8, 1840 Malderen.
Deelnemers betalen vóór 15 mei 5 euro per persoon. Inschrijven kan per mail naar leireken.bestuur@gmail.com, met vermelding Bos van Aa en namen van de deelnemers, waarna een infomail volgt.
De wandeling duurt ongeveer 2.5 uur. Vertrek met carpooling om 13u30 stipt aan Den Hof, Steenhuffelstraat 8, 1840 Malderen
Deelnemers betalen 5 euro per persoon. Na inschrijving per mail naar leireken.bestuur@gmail.com, ontvang je een infomail.
Na de wandeling is iedereen welkom in het Cultuurcafeetje van Curieus Leireken, in Den Hof, Steenhuffelstraat 8 in Malderen.