Met gids door Abdij Roosenberg in Waasmunster – met inschrijving

Op 05/05/2024 om info start uur en tarief voor gids volgt
De Abdij van Roosenberg in Waasmunster heeft zowel binnen als buiten een bijzondere architectuur.
Architectuurliefhebbers noemen de Nederlandse Benedictijner monnik Hans van der Laan in één adem met Gaudí, Lloyd Wright en Le Corbusier. Niet velen weten echter dat je in Waasmunster het meesterwwerk van deze unieke architect kan bezoeken. Eeuwenoude principes van abdijbouw worden hier verenigd met moderne technieken uit de 20ste eeuw.
Abdij Roosenberg, ingewijd in 1975, is een totaalconcept van van der Laan. Ook het volledige interieur en het meubilair zijn van zijn hand. Via uitgekiende proporties streeft hij naar vertraging en innerlijke rust, naar gecontroleerde verhoudingen, een beheerst spel van schaduw en licht, naar bouwkunst op menselijke schaal, verankerd in het landschap.
Na het vertrek van de zusters verwerft erfgoedstichting Herita in 2023 de erfpacht van de Roosenbergabdij voor 50 jaar. Herita zal zich inzetten om deze historische plek toegankelijk te maken voor een breder publiek.
Naast het geleid bezoek door een gids van Herita, waarin je ontdekt hoe architectuur en functie elkaar in dit gebouw perfect aanvoelen, wordt nog een korte wandeling rond de abdij voorzien.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 25 personen.

Abdij Roosenberg Waasmunster

De gidstour duurt ongeveer 1.5 uur.
Verdere info volgt na inschrijving per mail naar leireken.bestuur@gmail.com. Vermeld zeker naam van de deelnemer(s) in je mail.
Na de wandeling is iedereen welkom om gezellig na te praten in het Cultuurcafeetje van Curieus Leireken, in Den Hof, Steenhuffelstraat 8 in Malderen.
Inschrijven per mail naar leireken.bestuur@gmail.com, met vermelding Roosenberg + je naam. Meer info, zoals het tarief voor de gids en uur van vertrek, volgt.