Wandeling in de vallei van de Hermeton

Op 04/06/2023 om 9u30 uur aan Leireken
De Hermeton is een ongeveer 30 km lange kronkelige zijrivier van de Maas. De eerste 8 km zijn wat zwaar. Je loopt langs de rivier op soms smalle paadjes, onderbroken door twee klimmetjes waar je met hulp van touwen naar boven moet klimmen en weer afdalen naar de rivier. Je vindt een uitstekende, gedetailleerde beschrijving van de wandeling op Wikiloc:  Route De wilde vallei van de Hermeton (originele wandelingen) – Hermeton-sur-Meuse, Wallonia (Belgique)- GPS track (wikiloc.com)

Na het oversteken van de rivier moeten we nog zes maal kleinere riviertjes oversteken of zelfs doorwaden. Natte voeten zijn dan niet uitgesloten. Hoogsluitende bottines zijn dan ook de beste keuze.

Ook vooral niet vergeten voldoende water of andere dorstlessers mee te nemen en een lunchpakket.

De totale afstand van de wandeling is 18 km.

Tijdens de wandeling is er geen horeca, nauwelijks een bankje om op te zitten. Een omgevallen boomstam is dan ook het beste wat er is om de lunch te nuttigen.

Indien daar genoeg belangstelling voor is kunnen we ook na afloop een gezamenlijk etentje organiseren in een typisch Ardens restaurant (graag vermelden bij de reservering).

 

 

Karakteristieken van de wandeling:

Afstand: 18 km 
Hoogteverschil (acc.): 420m 
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld 
Vertrek vanuit Leireken om 9u30 (carpooling) 
Vertrekpunt wandeling: Hermeton-sur-Meuse aan de kerk (N50.19600 E4.81706)  
Aanvang wandeling: 11u15 
Geschatte duur: 6u 
Inschrijven (voor 1 juni) voor deze wandeling is verplicht (e-mail: hansvdl55@gmail.com)