Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

LEIREKEN VZW werd 35 JAAR

september 11 @ 20:00 - 23:30

ROOTS

Muzikale verhalen, waarmee deze (pop)folkband, met roots in het Dendermondse, mensen opnieuw wil verwonderen, inspireren en vooral gelukkig maken!

De “wortels” zocht Roots in Ierse en Keltische sferen. Deze energieke bende van 8 muzikanten heeft echter heel verschillende muzikale achtergronden (folk, jazz, klassiek…). Het is wellicht die symbiose van invloeden die het geluid van de groep uniek maakt.
Met een vrij uitgebreid instrumentarium, maakt de groep folkmuziek toegankelijk voor een breed publiek. Traditionals en eigen nummers, opzwepend instrumentaal of harmonieus vocaal, u krijgt het allemaal. Stil blijven zitten wordt sowieso moeilijk… .

De band speelde voor het eerst onder de naam “Roots” op het M’eire Morough folkfestival in 2010. In maart 2011 namen zij hun demo-cd, “Back to Barley”, op. In maart 2014 stelde Roots haar eerste album, “Point Blue” , aan het publiek voor. Vanaf deze release traden zij aan in de huidige bezetting. Drie jaar later (april 2017) brengt Roots haar tweede album, “Rewind”, uit. Roots wordt geproduced door Erwin Libbrecht (Kadril) onder het Wild Boar Music – label.

Leden: Erwin Sabbe – Jan Van Rossem – Tom Voet – Johan De Greef – Diede Verpoest – Christoph Elaut – Alice De Voght – Laura Sabbe

EVA DE ROOVERE

Eva De Roovere kent u van de folkrockgroep Kadril, van Oblomow en van “Kleine Blote Liedjes”. Maar vooral van haar solowerk: haar debuutalbum “De jager”, daarna volgt “Over & weer”, een derde cd “Mijn huis” en “Viert”, een album dat samenloopt met de dichtbundel “Positron”. Haar muziek krijgt platina en triple gouden awards en ze staat met Diggy Dex op 1 in de Nederlandse hitlijsten met “Slaap lekker”, zijn remix van “Fantastig toch”. Ondertussen heeft ze een boek vol brieven geschreven, 3 Engelstalige albums uitgebracht en werkt ze volop aan nieuw repertoire. Eva toert solo of met band, met eigen werk en met verschillende projecten, door België en Nederland.

KADRIL

De groep Kadril mag dit jaar 45 kaarsjes op de verjaardagstaart uitblazen. Erwin Libbrecht: “Het verhaal van Kadril is in 1976 begonnen tijdens een natuurkamp in Averbode. Daar speelden mijn twee broers, samen met een aantal muzikanten, folkmuziek die toen nog enigszins populair was. Zelf was ik nog te jong om mee te spelen. Ik heb nog een paar jaar moeten wachten om lid van de groep te worden. Kadril is begonnen als een echte folkgroep met traditionele instrumenten, zoals een viool, een doedelzak, een accordeon, een mandoline en een gitaar.  Het was een groep in de stijl van ’t Kliekske en The Dubliners. We zijn geleidelijk aan geëvolueerd naar een moderne sound of folkrock.

Patrick Riguelle is erbij gekomen en daarna Eva De Roovere, Mariken Boussemaere en Karla Verlie. “Als we Laïs er ook bijrekenen, hebben we meer zangeressen dan Hooverphonic gehad”.  Toen Karla Verlie beslist had dat ze ermee wou stoppen, hebben we audities georganiseerd. Het werd Kimberley Claeys.  Kimberley Claeys: “Aan de keukentafel van Kadril heb ik op een bepaald moment de kans gekregen om vijf liedjes van de groep te zingen. De mannen van Kadril vonden het goed en ik was hun nieuwe stem.” Kimberly Claes is een heldin van de zorg, mama, zangeres bij Kadril, Little Kim en Guido Belcanto. “Tijdens de coronacrisis was die combinatie niet zo heel zwaar. De passie is zodanig groot dat dit moet lukken. Mijn fantastische partner Dries, mijn dochter en mama geven mij de wind onder de vleugels om te blijven doen wat ik doe.”

Leden: Kimberley Claeys – Peter Libbrecht – Erwin Libbrecht – Bart De Cock – Dirk Verhegge – Koen Dewaele – Pieter-Jan Jordens

Eva De Roovere zingt mee met Roots en met Kadril

 Het project “Over Muren” met de folkgroep Roots en Eva De Roovere is een verleidingsdans tussen pop en folk.
Roots en De Roovere gluren bij de buren en kijken over het muurtje tussen de hokjes van hun muziek. Ieder vertelt z’n eigen verhaal, maar waar het kan verrijken en kleuren ze elkaars muziek.  Liedjes uit beide repertoires blijken mooi aan elkaar gekoppeld te kunnen worden.  De verleidingsdans wordt zo bij momenten een paringsdans waaruit nieuwe teksten en melodieën ontstaan.  Ze brengen een paar liedjes.

De titel van het album “Eva” van de Vlaamse folkrockgroep Kadril slaat op zangeres Eva De Roovere. Met haar charmante, hese stem brengt ze vol overgave eeuwenoude teksten tot leven.  Kadril is geen pure folkgroep, maar verbindt traditionele (Vlaamse) muziek met hedendaagse muziek. De muziek, gespeeld op diverse akoestische instrumenten, wordt bijvoorbeeld verlevendigd door een prominent aanwezige elektrische ritmesectie (elektrische gitaar en basgitaar). Rustige ballades wisselen af met aanstekelijke instrumentale dansnummers. Een beetje “de tijd van toen”: Kadril met Eva voor een paar nummers!

Benieuwd wat deze “melangekes” opleveren!

Hoe geraak je aan kaarten?

 

Om één en ander overzichtelijk te houden zullen enkel kaarten in voorverkoop ter beschikking zijn.  Kaarten worden altijd met minimum 2 stuks aangeboden.  Wij gaan er van uit dat er nog steeds in bubbels zal moeten plaatsgenomen worden.  Daarom is het belangrijk dat de bestelling van de kaarten gebeurt per bubbel (max 8 personen per bubbel).

 

Het Event LEIREKEN VZW WERD 35 JAAR van de organisatie VZW Leireken is gecreëerd in EVENTALIX.

Via deze link kan je tickets bestellen: https://eventalix.org/events/398b3aff-27ca-4d7e-81b4-0c6aa8e9e26e/orders of scan deze QR-code in:

Na  aanmelden krijg je eenvoudig toegang tot dit Event en de bijbehorende gegevens.

De kostprijs van de kaarten werd vastgelegd op 20 EUR.  De leden van de VZW betalen 17 EUR.

Gegevens

Datum:
september 11
Tijd:
20:00 - 23:30
Evenement Categorie:
Website:
www.leireken.be

Organisator

VZW Leireken
Telefoon:
+32473853293
E-mail:
mark@leireken.be
Website:
www.leireken.be

Locatie

De Kampanje
Brouwerijstraat 10
Steenhuffel, Vlaams-Brabant 1840 België
+ Google Maps