Mechelen: ‘De Plezante wandeling’

Op 02/04/2023 om 14.20 u.

Zondag 2 april

Vergeet even de rijke historie van de stad met Margareta Van Oostenrijk en Keizer Karel en ga mee op stap met Ferre, al meer dan 30 jaar overtuigde en ervaren stadsgids. Hij vertelt op onnavolgbare wijze de geschiedenis, de folklore, de politiek en de romantiek van de Dijlestad.  Noem het straattheater of straatcabaret. Hij  brengt het vroegere, maar ook het huidige Mechelen tot leven en evoceert dat met een foto, een gedicht, een anekdote, een lied, een sketch en dat  alles in onvervalst Mechels.

Tijdens deze geanimeerde wandeling (tussendoor onderbroken voor een frisse pint) komt hij er ook “met een koud polleke” aan en spaart noch de kerkelijke kool, noch de  koninklijke kroon. Hij neemt ons  mee voor een tocht langs de Grote Markt, de IJzerenleen, de Dijle-boorden, de Melaan en het Aartsbisdom en  laat ons kennismaken met  Zwètte Margriet,  “Louwieke Bietjardin”, de begijntjes, Kobe de Potbuis en vele anderen.

Deze wandeling is 1,5 km lang en duurt ongeveer  2u30. De tussenstop voor een drankje is in deze tijd niet inbegrepen (de prijs van het drankje evenmin).

Praktisch

Start aan het stadhuis op de Grote Markt om 14.20 u.

Max 30 personen.

Inschrijven kan tot 25 maart door overschrijving vooraf van € 5 voor leden en € 10 voor niet-leden op rekening van vzw Leireken BE10 0011 5740 4404 en een mailtje naar fransdesmedt130@gmail.com. Vermeld bij inschrijving: per trein in groep, per fiets in groep, of anders.

– trein: 13.42 u. in Londerzeel op spoor 1 en van station Mechelen te voet naar stadhuis.

– fiets: vertrek aan Leireken om 13.15 u.