Avondconcert met Dylan Tribute Band

Op 03/03/2023 om 20.00 u

In bluesmiddens is Marc De Wit zeker geen onbekende en met bands als The Former Bluesband, Swing Job, Grand Slam en Marc and the Mondaylovers stond hij decennia lang op vele podia. En vergeten we zeker ook niet zijn vele gastoptredens met Cousin’ Jo from New Orleans, Eddy Boyd, Mighty Flea Connors en vele andere. Samen met zijn kompaan Rik Ooms (Deperated Company) werd het plan opgevat om het oeuvre van de vermaarde Bob Dylan eens door te ploegen.   Het werd een boeiende tocht die resulteerde in een fijne selectie.

Marc De Wit’s stemgeluid leent zich wonderwel voor dit repertoire. Denk Dylan, maar zonder dat nasale randje…en dat klinkt verdraaid goed! Zo zijn er schitterende versies van ‘I Want You’ – uit ‘Blonde on Blonde’ – en ‘Love Sick’ waarmee ook gitarist Rik Ooms zich in de kijker speelt. Gestuwd door de ritmesectie – bestaande uit Dirk de Cleen op bas, Benny Dom op drums, Staf Dierckx afwisselend op viool, mandoline en gitaar, aangevuld met achtergrondzang van Lea Vandenbroek en Veronique Laeveren – blijft de focus liggen op ‘hun’ gevarieerde selectie uit het rijke arsenaal van de grootste singer-songwriter aller tijden. Zo is het fijn om nummers te (her)ontdekken als ‘When The Deal Goes Down’, ‘Things Have Changed’ (Modern Times) en Ballad of a Thin Man’ uit ‘Highway 61 Revisited’. Er valt in Dylan’s werk nog heel wat te bespeuren en er is zoveel meer dan die resem wereldhits, zoals bijvoorbeeld ‘Changing of the Guards’.

Het concert gaat door in GGC Gerard Walschap, Sint-Jozefstraat 44, 1840 Londerzeel (Sint Jozef).

Inkom:        – 10,00 EUR (*) / 12,00 EUR in voorverkoop                                                                                                                                                                                                                        – 12,00 EUR (*) / 14,00 EUR aan de kassa                                                                                                                 (*) Prijzen voor leden VZW Leireken

Kaarten in VVK door overschrijving op rekening BE10 0011 5740 4404 van VZW Leireken met referte “Dylan”.

Alle info: Bruno Jacobs (+32 477 52 78 27 of jacobs.bruno@scarlet.be)