Avondconcert met Bruno Deneckere en Kathleen Vandenhoudt

Op 03/02/2023 om 20.00 u

 

Bruno Deneckere is lange tijd een van de best bewaarde geheimen gebleven in het Vlaamse muzieklandschap. Hij begon echter reeds in 1986 als frontman van de Pink Flowers en maakte in de loop der jaren enkele wondermooie CD’s. Bruno’s stem sleept langs de keien en huilt en kermt wondermooi. Die stem, gecombineerd met die virtuositeit op gitaar zijn een zelden geziene combinatie in Belgenland en voor mijn part ver daarbuiten. Anderen moeten dat ook gedacht hebben, want Bruno opende reeds voor: Fisher Z, Sheryl Crow, Peter Frampton… In Banana Peel kennen we Bruno van concerten met Derek, waarbij zijn puntgaaf gitaarspel en zijn snedige, maar o zo grappige opmerkingen tussendoor lang bleven nazinderen. Over zijn stem is iedereen het eens: zo is er maar één!

De muzikale loopbaan van Kathleen Vandenhoudt staat vol namen van bekende collega’s.Maar haar carrière is zoveel meer dan name dropping, gewoon om aan te tonen hoe belangrijk een artiest wel eens zou kunnen zijn. Nee, bij Kathleen is dat de verdienste van talent en jarenlange inzet. Respect dwing je nu eenmaal af. Het start allemaal in 1989. Kathleen wint op de toenmalige BRT Fan Club en op de Baccara-beker kaapt ze de Sabamprijs, de Publieksprijs én de Persprijs weg. Daardoor gaat de muzikale bal fel aan het rollen. Voor de BRT/VRT levert ze muzikale bijdrages aan onder andere Kinderen niet toegelaten, de Notenclub, Biebabeloeba en Zo is er maar één. Het meisje met de witte manchetten bekoort met haar stem en vele andere projecten volgen: de Muziekkwis (VT4), de Zevende Dag en de Laatste Show (VRT). Naast vertolkend artiest duikt Kathleen ook op in andere kunstdisciplines. Zo schrijft en componeert ze voor Theater Froe Froe, 4 Hoog, De Vieze Gasten, Radio 1 en Cultuurhuis België. Samen met Rik Tans richt ze het muziektheater voor kinderen Sputnik op en maakt ze Het Moeras van Pi en Schr.ke.

Ondertussen wordt Kathleen een straffe madame met een van de sterkste stemmen uit Vlaanderen. Ze is gepokt en gemazeld door het vak, gestut door een onstuimige persoonlijkheid en bezit daarenboven een uniek stemgeluid. Dit talentenpakket mondt uit in de samenwerking met de grootste namen uit muziekland. Onder andere Roland, Kommilfoo, Arno, The Electric Kings, Guido Belcanto, Bruno De Neckere, Guy Swinnen, Rick De Leeuw, Bulsjivism en de Laatste Showband konden al rekenen op haar medewerking. Kathleen zong door de jaren heen ook in verscheidene groepen: Night Mission, Trouble Three, Fetch, About Queens of the Blues, Blue Angels. Met deze laatste twee nam ze ook een cd op. Maar ze kan haar veelzijdigheid ook kwijt op eigen cd’s. In 2004 verschijnt Heart & Wings, en dit jaar brengt ze Gracious uit. Kathleen bezingt de liefde. Rigoureus en sierlijk, verlangend en troostend. Ze graaft diep en grondig, eerlijk en rauw en bij momenten vlijmscherp, teder en passioneel. Dit vertaalt zich niet in één genre, want Kathleen wil in alle genres vooral zichzelf zijn. Vergelijken met andere zangeressen hoeft niet. Kathleen Vandenhoudt is vooral haar unieke zelf.

We krijgen dus een duo met ballen op bezoek, twee rasmuzikanten met het blues-hart op de juiste plaats!

Inkom:        – 10,00 EUR (*) / 12,00 EUR in voorverkoop                                                                                                                                                                                                                        – 12,00 EUR (*) / 14,00 EUR aan de kassa                                                                                                                             (*) Prijzen voor leden VZW Leireken

Kaarten in VVK door overschrijving op rekening BE10 0011 5740 4404 van VZW Leireken met vermelding “Bruno en Kathleen”.

Alle info bij Mark De Boodt (0473/85.32.93 of mark@leireken.be)