Wandelen in Battel over knooppunten van het wandelnetwerk Rivierenland

Op 06/11/2022 om 13u30 aan Leireken

De wandeling is 7,5 km en loopt doorheen 2 prachtige natuurgebieden: eerst doorheen het Robbroek langs knotwilgen en houtkanten, deels over een knuppelpad en door een begrazingsgebied. Vervolgens doorheen Den Battelaer, een vloeibeemdenlandschap – nog steeds een waterrijk gebied (waar door de jaren heen de overstroming van de Zenne werd gecontroleerd).

Aansluitend bezoek aan de Batteliek, een geslaagd voorbeeld van herbestemming van een kerkgebouw, waar je van een verrassend biertje of limonade of iets anders kan genieten in een uitzonderlijk kader.

 Praktisch:
Afspraak aan Leireken om 13.30 u. (voor eventueel carpooling). Afspraak om 14 u.
aan de Batteliek, de voormalige Sint-Jozefkerk in Battel (bij Mechelen), Battelse
Bergen. Parkeren kan in de straten in de buurt van de Batteliek of langsheen de
vaart.
Waterdicht schoeisel is sterk aangeraden.