Charleroi “Boucle Noir” 12 of 23 km

Op 11/09/2022 om 9u30 aan Leireken of 11u in Marchienne-au-Pont

Deze wandeling biedt ons een reis door het industriële verleden van Charleroi. Vanaf het begin van de wandeling in Marchienne-au-Pont richting Charleroi is er een opeenvolging van nog deels werkende industrieën en afbraak. Het lijkt hier wel oorlogsgebied.

Er zullen 2 groepen zijn, die voor de lange en die voor de korte wandeling. Beide groepen blijven samen tot in Charleroi (na 4 km) waar we op de gezellige Place de la Digue een kop koffie kunnen drinken en onze picknick opeten. Vervolgens verlaten we Charleroi door een aantal openingen in een muur om dan geconfronteerd te worden met een aantal nijdige klimmetjes en bijbehorende afdalingen van de verschillende terrils. Weer 5 km verder komen we aan een brug over het kanaal Brussel-Charleroi. Hier is het voor de 12 km groep nog een kleine 3 km tot het beginpunt. De 23 km groep moet dan nog 13 km verder om weer terug te geraken tot Marchienne-au-Pont. Deze groep passeert door een “Creepy Tunnel” en moet de grootste terril, die van Martinet, beklimmen en weer afdalen. Iets verder is nog een terril, maar daar gaan we omheen. We wandelen over stukken van Ravels en komen tenslotte uit in het mooie park van Monceau met bijbehorend kasteel.

Dan is het nog maar een klein stukje om eerst de Samber weer over te steken en bij het beginpunt te geraken.

 

De burgemeester van Charleroi, Paul Magnette , verwelkomt ons persoonlijk via dit filmpje: Paul Magnette

 

Afspraak om 11 uur in Marchienne-au-Pont, aan café "Au Vieux Marchienne", niet ver van de brug. 
Gps coördinaten: N50.40684 E4.39493
Parking nabij.

Carpooling mogelijk vanaf Leireken om 9u30
De trein is op deze dag is geen optie. De rit neemt meer dan 2 1/2 uur in beslag.

Verplichte aanmelding per telefoon (0496 548343) of email (hans.vanderlinde@telenet.be)
onder vermelding:
  • ik rij zelf direct per auto naar Marchienne-au-Pont (iets meer dan 1 uur rijden).
  • ik kom per auto langs Leireken en kan X passagiers meenemen.
  • ik kom naar Leireken en zou graag met iemand meerijden (forfait prijs: € 12/pp voor chauffeur)
Deze uitstap is gratis voor leden en niet-leden.

Goede raad: stapschoenen, lunchpakket voor onderweg en voldoende om te drinken.