Wandeling Rupelmonde

Op 12/06/2022 om 13u aan Leireken

Deze wandeling situeert zich in de Kruibeekse polders, het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen. We parkeren aan het eind van de Dijkstraat in Rupelmonde op de rotonde.

Al snel bereiken we het 1,2 km lange Beverpad, langs de oevers van de Rupelmondse kreek. Je vindt er reigers, aalscholvers en talloze andere watervogels. Met wat geluk kun je zelfs reeën waarnemen. Bevers zijn er uiteraard ook, maar behalve knaagsporen op bomen zal je de bevers zelf niet snel te zien krijgen. We passeren het Karperhuisje, ooit het vakantiehuisje van een metselaar, maar nu dient het als zomerverblijf voor vleermuizen. Sinds kort staat daar ook een uitkijkheuvel met schitterend uitzicht over de kreek.

Wat verderop komen we aan het Coninckxshofke, ook een voormalig vakantiehuisje. Nu is het een vogelkijkhut met een schat aan interessante informatie. Het gebouwtje ligt aan een sprookjesachtig waterplas vol met talloze vogelsoorten. Het is dan ook aangeraden om een goede verrekijker mee te nemen.Op de terugweg over de dijkweg passeren we nog een mysterieus gebouwtje  verborgen tussen de bomen langs de Schelde. Over de herkomst zal ik jullie nog in het ongewisse laten. Dan kunnen jullie er zelf proberen achter te komen.

Na afloop natuurlijk een koele dronk in een stemmig café, meer dan waarschijnlijk in “Het loze vissertje”.

Praktisch Vertrek om 13.00 u aan Leireken of 13u30 aan het eind van de Dijkstraat
(op de rotonde) in Rupelmonde.
Stevige wandelschoenen aanbevolen.
Aangeraden om verrekijker mee te nemen.
Info : Hans van der Linde 0496-548343