STIJN MEURIS speelt Tirade #5 – “DE STILSTAND”

Op 25/11/2021 om 20.00 u

Opgepast, bukken! Daar is Stijn Meuris met een nieuwe ‘TIRADE’. Het wervelende woelwater weet niet van ophouden. Alhoewel… Niet zo lang geleden zweefde Meuris zes minuten tussen hemel en hel. In ‘TIRADE#5 – DE STILSTAND blikt hij terug op twee uitzonderlijke jaren.

Na drie geslaagde voorstellingen, een eindejaar uitzending op Canvas en een geschrapte editie omwille van corona, brengt Stijn Meuris in de winter van 2021-2022 de vijfde editie van TIRADE. Op eenvoudig verzoek, maar ook omdat de politieke en maatschappelijke actualiteit ook vorig jaar weer van geen ophouden wist – en Meuris ook niet. Alhoewel… .

 

Alles stond stil, maar het leven ging door. Dat van Stijn Meuris stond 6 volle minuten stil – een medisch akkefietje vlak voor kerstmis. Alsof het zo had moeten zijn. Hoe raar was dat.

In ‘TIRADE#5 – DE STILSTAND blikt hij terug op twee uitzonderlijke jaren. Jaren die hem jaren van zijn leven hebben gekost – en ei zo na het leven zelf.
TIRADE#5 – DE STILSTAND is geen stand-up comedy as you know it. Geen vrijblijvende moppentapperij en geen gratuite aaneenschakeling van dijenkletsers. Maar wel een anderhalf uur durende solo-voorstelling, een wervelende conférence in een knap decor waarin Meuris het publiek én zichzelf een spiegel voorhoudt. En waarin de geplogenheden van ons land, ons volk en onze leiders onder de loep worden gehouden op een manier die op z’n minst ongebruikelijk is – en doet nadenken over wie we zijn. In deze messcherpe conference krijgen land, volk en politiek een stevige veeg uit de Meurispan. Relevant, raak en broodnodig. Want vanuit stilstand kan je weer verder.
Inkom: – 10,00 EUR (*) / 12,00 EUR in voorverkoop
– 12,00 EUR (*) / 14,00 EUR aan de kassa
(*) Prijzen voor leden VZW Leireken

Kaarten in VVK door overschrijving op rekening BE10 0011 5740 4404 van VZW Leireken of aan de toog in Leireken
Alle info: Mark De Boodt (0473/85.32.93 of mark@leireken.be)

Het Corona Safe Ticket is vereist!  Aan de ingang zal je gevraagd worden jouw Covid Save Ticket en een identificatiebewijs te tonen. Afstand houden en mondmaskers zijn dus niet meer nodig eens je binnen bent.