Avondconcert met Vera Coomans in d’ Oude Bottelarij Palm

Op 17/12/2021 om 20.30 u

‘Witte Nachten’ en ‘Niets is voor altijd’ zijn twee songs uit het begin van de jaren ‘80 met onvergetelijke teksten die je nu nog op de radio hoort.

“Ze heeft haar kussen meegebracht/ is in mijn bed gekropen/ ze zegt dat ik niet bang moet zijn/ ze heeft de deur gesloten/ ik hoor hem vloeken op de trap/ dat hij haar nek zal breken/ dat alle vrouwen kippen zijn/ dat zij nog veel moet leren…”

De groep heette Madou, de zangeres: Vera Coomans. Na één plaat hielden ze het echter voor bekeken. “Ze waren hun tijd ver vooruit!” staat er in de muziekgeschiedenisboeken van vandaag.
Na Madou heeft Vera verschillende straffe albums gemaakt oa met Philip Hoessen en ook met Tom Theuns (Ambrozijn) waarin ze klassiekers en onbekende parels uit de folk, blues, rock en het chanson naar haar hand zette.
Ook was ze een belangrijke stem in meerdere muzikale projecten rond de herdenking van WO 1. (Les enfants de l’Yser)

Vera Coomans is nu terug van nooit helemaal weggeweest.
Voor het eerst in bijna 40 jaar heeft ze samen met Wiet Van De Leest (Rum, Madou,…) en haar zoon Thomas Devos een Nederlandstalige plaat gemaakt met nieuwe, eigen nummers en een paar onuitgegeven Madou liedjes.
De Vlaamse Marianne Faithfull klinkt doorleefder dan ooit in deze gelaagde en prachtig gearrangeerde songs waarin de kwetsbaarheid en de vergankelijkheid van het leven worden bezongen.

Deze unieke zangeres staat samen met haar rasmuzikanten garant voor een klasseoptreden dat je niet snel zal vergeten.
Speciaal voor het Leireken zal ze putten uit een zeer divers repertoire om er een unieke avond van te maken.

Inkom: – 10,00 EUR (*) / 12,00 EUR in voorverkoop
– 12,00 EUR (*) / 14,00 EUR aan de kassa
(*) Prijzen voor leden VZW Leireken

Kaarten in VVK door overschrijving op rekening BE10 0011 5740 4404 van VZW Leireken
of bij Mark De Boodt (0473/85.32.93 of mark@leireken.be)