Bezoek Campo Santo begraafplaats en het groot begijnhof Sint-Elisabeth

Op 03/11/2019 om 13u aan Leireken

Campo Santo, Spaans voor Heilige Grond, heeft haar naam niet gestolen. Dit is een een gewijde plek voor Gentenaars, waar vele illustere stadsgenoten begraven liggen in praalgraven.

Dit Gentse equivalent van het Parijse Père Lachaise is doorheen de jaren verschillende keren uitgebreid, maar heeft ondanks haar aanzienlijke omvang toch steeds haar vrij besloten karakter kunnen behouden. Het kerkhof is een van de mooiste en best bewaarde begraafplaatsen van het land en de vele funeraire monumenten maken het een bezoek meer dan waard.

Na ons bezoek aan Campo Santo, wandelen we in de richting van het Groot Begijnhof Sint-Elisabeth. Een oase van rust en een goed bewaard geheim! We kuieren door dit typische stadsbegijnhof en laten convent, huizen, kerk en infirmerie vertellen over het leven binnen ‘het besloten hof’.

Inschrijven : leden 5 euro niet leden 7 euro rekening VZW Leireken BE10 0011 5740 4404

Met carpool vertrek aan Leireken 13uur of ter plaatse 14 uur
ingang Sint-Amanduskerk, parking Visitatiestraat Gent

Gids: Dick De Bruycker