Avondconcert met BIG CREEK SLIM en band

Op 13/09/2019 om 20.30 u

Big Creek Slim, alias Marc Rune, is geboren en getogen in Ikast, een kleine stad in het Deense Midden-Jutland. Hij trok al spelend en muziek schrijvend een tijdje rond in de Verenigde Staten. Hij woont nu met zijn familie in Florianopolis in Brazilië, in een hut aan de Oceaan.

En zeker weten: Big Creek Slim is een echte Bluesman. Hoor zijn stem, voel de passie en de intensiteit, geniet van de groove en de enorme kracht. Beluister de moeiteloze speelstijl en het natuurlijk commando op de gitaar. Deze man is de Blues!
Maar wat verbindt deze Deen aan de Blues van de zwarte Amerikaan in de landelijke zuidelijke uithoeken van de Verenigde Staten, duizenden mijlen van zijn heimat?
Voor Big Creek Slim heeft de Blues een universeel gevoel en is de Blues wereldpatrimonium. Ik breng de Blues op de manier zoals ik ben. Ik heb altijd graag naar de wortels van dingen gezocht, zoals die van de Scandinavische cultuur, die van de Ierse traditionele muziek en die van de Braziliaanse samba. Wat me bijzonder inspireerde in de oude Blues en de Folk is de kracht die ervan uitgaan. De Delta Blues voert me naar een meer primitieve gemoedstoestand. In de oude Amerikaanse blues hoor je een zuiverheid die je niet vindt in de hedendaagse muziek, niet in de hedendaagse blues en zeker niet in de populaire muziek. De eerste Blues records zijn de eerste opgenomen geluiden van onderdrukte mensen. Het is een zeer belangrijk moment in de geschiedenis van de mensheid. De Blues opende zeker mijn ogen en maakte me een meer tolerant persoon voor de onverschilligheid van de mens. De Blues leerde me om mezelf lief te hebben. En daarom speel ik de Blues!  Hij laat zich begeleiden door Steven Troch op harmonica, Liesbeth Sprangers op bass en Bernd Coene op drums.

Inkom: – 10,00 EUR (*) / 12,00 EUR in voorverkoop – 12,00 EUR (*) / 14,00 EUR aan de kassa

                                                                                                                          (*) Prijzen voor leden VZW Leireken

Kaarten in VVK door overschrijving op rekening BE10 0011 5740 4404 van VZW Leireken
of bij Bruno Jacobs (0477/52.78.27 of bruno.jacobs@scarlet.be)

DIT CONCERT GAAT DOOR IN D’ OUDE BOTTELARIJ VAN BROUWERIJ PALM – Brouwerijstraat 1 – Steenhuffel