Avondconcert met MALAHIDE

Op 07/06/2019 om 20.30 u

Folkgroep ‘Malahide’ speelt een repertoire van Ierse en Schotse traditionele muziek op traditionele instrumenten; viool (fiddle), accordeon, banjo, bouzouki, mandoline, gitaar en bodhran. Deze muziek is ontstaan vanuit een eeuwenlange traditie van samen musiceren en was vroeger vooral bedoeld om in de pubs dansbare muziek te brengen (Ceili).

Malahide brengt de Ierse pubmuziek; jigs&reels, hornpipes, polka’s, doorweven met songs van bekende meezingers en ballades over afscheid en liefde, tot Evergreens van ‘Simon & Garfunkel’, Ralph MC Tell tot Michele Schocked, zelfs Wannes van de Velde !
Malahide speelt ook Bal-folknummers als Wals, Mazurka, Tarantella’s, bourree,… Zelfs swingjazz; van ‘Summertime’ tot ‘Autumn Leaves’!

Malahide kan geboekt worden voor St-Patricksday & Halloween, bruine kroegen, intieme cafés, gezellige folkfestivals, kroegentochten, kleine podia (van folk tot jazz), recepties , huwelijksfeesten , Ierse avonden,…

De band is ontstaan in 1999 en de naam ‘MALAHIDE’ is een stadje in Ierland, gekend voor zijn prachtig ‘Malahide Castle’.

De 4 muzikanten zijn samen goed voor méér dan 240 jaar levenservaring en gezien ze geboren zijn in de sixties – en dus de folk-revival aan de levende lijve ondervonden ! – kunnen ze rekenen op samen 100 jaar podiumervaring !

Muzikanten:

Katelijne Janssen (zang, accordeon & gitaar) 

Dirk Decombele (Fiddle) 

Johan Knockaert (banjo, mandoline, gitaar & bouzouki) 

William Alfvoet (zang, percussie & bodhran) 

Inkom: – 10,00 EUR (*) / 12,00 EUR in voorverkoop – 12,00 EUR (*) / 14,00 EUR aan de kassa

(*) Prijzen voor leden VZW Leireken

Kaarten in VVK door overschrijving op rekening BE10 0011 5740 4404 van VZW Leireken
Info: Mark De Boodt (0473/85.32.93 of mark@leireken.be)