Avondconcert met DJURDJEVAK

Op 01/03/2019 om 20.30 u

Ondanks de Servische naam (“meiklokje”) is Djurdjevak een oer-Vlaams brouwsel van vier ervaren heren, dat put uit het bijzonder verscheiden gipsy-repertoire voor een avondvullend programma. Hun muziek komt recht uit de Balkan, of maakte een omweg langs Goran Bregovic, Django Rheinhardt of de klezmorim, maar gaat altijd naar het hart.
Met gitaar, accordeon, contrabas, viool en vier stemmen – in tot dusver in een zevental talen – speelt Djurdjevak op erg uiteenlopende gelegenheden. In kleine clubs of pittige festivalletjes komen zij het best tot hun recht. Maar ook café-optredens, straatfeesten, recepties, boekvoorstellingen, of begrafenissen schuwen zij allerminst: eender waar ze komen spelen ze de pannen van de woonwagens.
Hoogtepunten in het zesjarig bestaan van de groep zijn het handvol huwelijken dat het viertal tot dusver mocht spelen – in binnen- en buitenland – en waarbij het begrip ‘feest’ in ere werd hersteld. Ook de doortocht in de Spiegeltent, Gentse Feesten 2016, bleef niet onopgemerkt en leidde tot een heuse videoclip waar Goran een puntje (tačka) aan kan zuigen. Een tweede videoclip, naar aanleiding van Djurdjevaks zesde verjaardag, nadert zijn voltooiing.
PS: Djurdjevak is niet het Servisch voor kettingzaag, maar wel voor “meiklokje”

Inkom: – 10,00 EUR (*) / 12,00 EUR in voorverkoop – 12,00 EUR (*) / 14,00 EUR aan de kassa

(*) Prijzen voor leden VZW Leireken

Kaarten in VVK door overschrijving op rekening BE10 0011 5740 4404 van VZW Leireken
Info: Mark De Boodt (0473/85.32.93 of mark@leireken.be)

Graag een hapje vooraf? Dat kan na reservatie bij nieuwe uitbaters Steve en Seppe (052/332569).

Optreden-menu
Ticket concert – Glas water – Glas wijn – Goulash – Koffie
Leden VZW Leireken: 38,00 EUR Niet leden: 40,00 EUR