Avondconcert met Berlaen

Op 02/11/2018 om 20.30 u

_DBX0755-Bundel_DBX0833-bundel

BERLAEN is het soloproject van Wouter Berlaen. Als bassist voorziet hij al 15 jaar God & Klein Pierke van lage tonen: van Leki tot De Laatste Show Band en van K3 tot Eddy Wally, deze muzikant staat geseind als werkpaard in de studio én op het podium.

Sinds 2011 doet hij als kortweg BERLAEN een stap naar voor als singersongwriter. Met “Ge zij were zat” laat hij meteen horen hoe hij gebekt is in zijn onvervalst dialect uit Zulte – het Oost-Vlaamse dorpje waar BERLAEN opgroeide. Rechtuit & ongeschaafd maar altijd meezingbaar!

Zijn allereerste single “Ge zij were zat” kon als streekproduct rekenen op heel wat bijval in de nationale media. Dit tragikomische lied waarbij Luc De Vos zaliger & Maaike Cafmeyer BERLAEN vocaal flankeren (én acteren in de bijbehorende clip) passeerde maandenlang dagelijks op Radio 1. Opvolgende singles als “Ik ben nie schui van ui” en het zeer meezingbare “Oe ver’est nog?” zoemden nog de hele zomer 2011 vrolijk door de ether. Ook deze voltreffer kreeg een ophefmakende clip mee ; daarin verscheen BERLAEN de hele song lang in puur adamskostuum tussen de dartele zusjes Erika & Heidi Van Tielen… Het debuutalbum “Vanuivoeurt” had kennelijk zijn entrée gemaakt in de Nederlandstalige popscene.

In november 2012 bestendigt BERLAEN die positie met “De loatste man” – zijn 2de full album. Met succes, zo getuigt de recensie van chef muziek Bart Steenhaut in De Morgen: “… Berlaen heeft na ‘Vanuivoeurt’ met ‘De loatste man’ een juweel van een dialectplaat uit.”

Daarop zet hij met “Brengt ui zuster mee” een eighties-klassieker van Sly Fox ongegeneerd funky naar zijn hand om heerlijk hoog in de nationale playlists te belanden. Daarnaast laat het album fijne gastbijdrages van bevriende artiesten als Kris De Bruyne en Isabelle A horen.

Jeugddromen gaan in vervulling wanneer BERLAEN als gast mag optreden met Raymond van het Groenewoud op de Nekkanacht 2013 én Johan Verminnen hem uitnodigt op zijn Radio 1 sessie in het najaar van 2013.

Eind 2015 verschijnt zijn 3de album “Van mijn erf”, waarvan de single “Ier in de midd’n” zich meteen weer als vrolijke oorwurm in het systeem van elke radioluisteraar nestelt. Het Nieuwsblad roept met een 4 sterren recensie het album uit tot één van de platen van 2015: “… zijn teksten zijn direct en confronterend, eerlijk en recht uit het hart. En muzikaal hebben zijn nummers hitpotentie te over”.