Verbeke foundation

Op 02/09/2018 om 10u aan Leireken

We verzamelen in Leireken om 10 uur en parkeren bij Verbeke foundation: Westakker 2. 9190 Kemzeke

Eerst maken we een wandeling van 7 km : ” Groene Putten wandelroute” . In dit bosrijke gebied vlakbij de Nederlandse grens vinden we grenspalen, stuifzandruggen, … die ons brengen naar een ver verleden, zelfs tot in de zestiende eeuw. We genieten van een bloemrijke vegetatie en spotten mogelijk diverse prooivogels die hier een geschikte broedplaats vinden.

Vanaf 13 uur lunchen we bij Verbeke:

– of je neemt je eigen picnic mee en koopt een drankje

– of je kan soep en een belegd broodje bestellen met kaas voor 5 euro

Verbeke

Om 15 uur leidt de gids ons, zowel binnen als buiten, anderhalf uur rond langs een eigenzinnige verzameling. Kunst met de natuur, met dieren, levend weefsel, ook wel bio-kunst, is een van de verzamelgebieden van Verbeke. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse objecten en biedt  als kunstenvrijplaats ook kansen aan jonge kunstenaars. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000  m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.

‘Onze tentoonstellingen willen geen oase zijn. Onze presentatie is onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren.

 

 

Vooraf te betalen tegen 15 augustus 2018

Inkom + gids : leden 10 euro, niet-leden: 12 euro

Eventueel soep en broodje: 5 euro

Inlichtingen bij Monique en Frans

Mail: desmedt.vandevoorde@gmail.com  Tel  0474 48 26 80

Praktisch nog dit: de wandeling kan ingekort, of voor wie een halve of hele dag in Verbeke wil vertoeven, het kan allemaal mits duidelijke inschrijving door storting op rekening van vzw leireken:

BE10 0011 5740 4404 met duidelijke vermelding:  “wandelen en/of verbeke”   (prijs is hetzelfde)

– vb1(lid) :  moniek vdv:     … x 10 euro + … x  5 euro  = ….  euro