Avondconcert Aelia

Op 10/03/2017 om 21.00 u (deuren 20.30 u)

Aelia zijn Soetkin Collier en Veronica Codesal. Al meer dan 10 jaar staan ze samen op de planken als de zangeressen van Urban Trad. In dit project gaan ze op zoek naar de liederen uit hun eigen tradities die hen nauw aan het hart liggen. Liederen uit Gallicië en Vlaanderen, maar ook Franse traditionals, Zweedse ballades en Hongaarse dansen staan op het programma.

Véronica Codesal is een Belgisch-Galicische zangeres, danseres en muzikante. Haar familie is afkomstig van Guitiriz (Galicië, Spanje). Ze is lid van de groepen Urban Trad, Ialma en Camaxe, waarin ze zingt en meerdere instrumenten bespeelt (tamboerijn, doedelzak en Cunchas (schelpen)). Door middel van haar artistieke activiteiten houdt ze de Galicische cultuur en taal levend. Ze neemt deel aan verschillende activiteiten van Muziekpublique, een organisatie die traditionele muziek en dans in zijn breedst mogelijke betekenis promoot.

Zangeres Soetkin Collier stond mee aan de wieg van de folkgroepen Laïs en Ambrozijn. In Zweden volgde ze zanglessen bij Lena Willemark en Malin Foxdal en in België bij Yvonne Walter-De Kock, Hille Bemelmans en Eurudike De Beul. Ze is vooral bekend als zangeres van Urban Trad, de groep die in 2003 tweede werd op het Eurovisiesongfestival. Met haar eigen groep Soetkin Collier Quartet bracht ze twee cd’s uit -‘Nocturne’ en ‘Reiseiland’- met daarop vooral Nederlandstalig werk. Ze was zangeres bij Floes, William’s Journey en La Banda Neon en samen met Veronica Codesal maakte ze een muziekvoorstelling voor kinderen Pelegrina Express.

Aelia wordt op gitaar begeleid door Ward Dhoore en op chromatisch bisonore accordeon door Guus Herremans.

Met:    Soetkin Collier
Veronica Codesal
Ward Dhoore
Guus Herremans

Prijzen12804362_10206946860243457_660078300_n

Leden:

  • € 10,00 in voorverkoop
  • € 12,00 aan de kassa

Niet leden:

  • € 12,00 in voorverkoop
  • € 14,00 aan de kassa

 

 

Tickets

  • Kan je reserveren door je betaling over te maken op rekening: BE10 0011 5740 4404 met vermelding “Concert Aelia”. De kaarten zullen dan ter beschikking liggen aan de kassa.
  • Kan je kopen in Bistro Leireken tijdens de openingsuren

Vragen?

Contact